Centrum Mozadiek


Lichaamswerk & Healing
 

Playshop: Belichaming van je vrouw-zijn

Wil jij je ook zo graag vrouwelijker voelen? Meer je seksuele energie, levensenergie ervaren? Hoe is jouw relatie met je yoni? Wat heeft jouw yoni jou te vertellen? Nieuwsgierig, kom dan naar de playshop waarin we samen ons vrouw zijn, ons vrouwelijke seksualiteit en onze yoni gaan ontdekken, onderzoeken en ervaren op een speelse manier d.m.v. het gebruik van het Yoni-ei, meditatie, systemisch werk, lichaamswerk, dans, sjamanisme, etc.

Veel vrouwen lopen met een gevoel van gemis in relatie tot hun seksuele energie, levensenergie of ervaren een verlangen het anders te willen, maar door gebrek aan kennis op dit gebied blijven we vaak hangen in oude, niet functionerende patronen. 

Je seksuele energie ofwel je levensenergie (weer) ervaren kan een geweldige impact hebben op de manier waarop jij in het leven staat. In het ervaren van je vrouwelijke seksuele energie zit een enorme scheppende kracht die je in staat stelt je leven vorm te geven op de manier die bij jou past en waarbij jij je prettig voelt. Veel van de wijsheid van deze scheppende kracht is door de eeuwen heen verloren gegaan, maar we leven nu in een tijd waarbij we de mogelijkheid hebben om hier weer verbinding mee te maken en te gaan ervaren wat deze kracht inhoud.

Lichaamsbewustwording door middel van het gebruik van een yoni-ei

In vele culturen maakten vrouwen op allerlei manieren gebruik van stenen eieren door deze in hun vagina te dragen. Binnen het taoïsme wordt met het jade ei gewerkt, bij tantra wordt vooral gebruik gemaakt van jade of rozenkwarts eieren en binnen bepaalde vormen van sjamanisme wordt bijvoorbeeld gewerkt met het obsidiaan ei.

Waarom zou je gebruik maken van een yoni-ei?

Wij zijn verleerd te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Door te luisteren naar de behoeften, verlangens van ons lichaam en emoties als stress, angst, woede, verdriet, schuld, schaamte en pijn er te laten zijn kan ons levensenergie, onze seksuele energie weer vrij stromen. Het bekkenbodemgebied is de plek bij uitstek waar deze worden vastgehouden. Door het vasthouden van emoties worden de bekkenbodemspieren letterlijk samengeknepen. Op deze manier ontstaan er verhardingen, blokkades en gevoelloosheid en kan de levensenergie niet vrij stromen. De onderrug en de buik maar ook de vagina, de baarmoeder en de anus, zijn vaak behoorlijk gepantserd  (ge-armoured). Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat seksueel contact pijnlijk is, of dat de vagina gevoelloos is geworden. Het dragen van de eieren helpt bij het de-armouren van de vagina.  Door de constante ‘massage’ die het ei veroorzaakt, kan oud trauma losgelaten worden. Het bekkenbodemgebied verzacht en ontspant en de ontvankelijkheid, het genot en het orgastisch vermogen nemen toe. 


Effecten van het gebruik van de stenen eieren

- Helpt bij het bewust worden van het bekkenbodemgebied

- Versterkt de spieren van bekkenbodemgebied 

- Helpt bij zowel het leren aanspannen als loslaten van de bekkenbodemspieren

- Werkt grondend, versterkt het gevoel van kracht

- Helpt bij het loslaten van spanning in de vagina (de-armouren)

- Verbetert de doorbloeding van de vagina en de baarmoeder

- Preventieve werking ten aanzien van orgaanverzakking

- Positief effect op organen als lever, mild, blaas, darmen en nieren

- Het maakt de binnenkant van de vagina en de baarmoedermond sensitiever waardoor het seksueel genot groter wordt

- Versterkt het gevoel van vrouw zijn

- Helpt meer in het moment, in het hier en nu te zijn

- De verschillende stenen hebben hun verschillende energetische uitwerking

 

Locatie: Haarlem              Tijd: 10.30-17.00 uur            Kosten: €75,- excl. lunch            Datum: tbd

Graag aanmelden via het reserveringsformulier onder Contact.