Mozadiek


Lichaamswerk & Healing
 

Reflexintegratie

MNRI® richt zich op het natuurlijk zelfregulerende vermogen tot herstel en rijping van het centrale zenuwstelsel. Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap en/of na de geboorte kunnen primaire reflexen, die er zijn ter overleving en bescherming, niet goed ontwikkelen en tot volledige rijping komen, zal het lichaam reflexmatig reageren en worden er compensaties ontwikkeld om reflexen onder controle te krijgen.

De reflexen blijven geheel of gedeeltelijk actief en onbewust proberen we deze te onderdrukken, wat niet alleen hard werken voor ons lichaam is maar ook heel vermoeiend kan zijn. Dit kan leiden tot ontwikkelingsvertraging, gedragsuitdagingen, leermoeilijkheden, concentratieproblemen, (faal)angst, gevoelens van onbehagen, stress, onzekerheid en/of onveiligheid.

Je kunt gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.

Reflexen kunnen ook op latere leeftijd door een ongeluk of traumatische ervaring opnieuw actief worden. Mensen ervaren bijvoorbeeld een plotseling gebrek aan concentratie, verminderd functioneren, geen grip meer op de situatie hebben.

Het doel van MNRI® is om nog actieven reflexen te helpen integreren. Met dit natuurlijke integratieproces wijst het lichaam de weg, herinnert het brein aan de bewegings- en reflexpatronen die in de genen liggen opgeslagen, herstelt en creëert hersenverbindingen. Hierdoor kunnen volgende stappen in de ontwikkeling gezet kunnen worden. Dit leidt tot minder stress, een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, efficiënter functioneren, een beter leervermogen en een optimaler gevoel van welbevinden.

Voor diverse uitdagingen heeft de Masgutova Methode protocollen ontdekt, die allemaal zo'n 1-2u duren o.a.:

Tactile: om rust te vinden in het lijf en te leren omgaan met aanraking

PTSD en trauma recovery: bij Post Traumatische Stress Stoornissen of gewone stress

Archetypes: voor de volledige basis onder de reflexen

Voor vragen en/of reservering kun je mij bereiken via het contactformulier onder Contact.