Meer vanuit je gevoel en belichaamd leven

Misschien herken je jezelf in de volgende uitspraken:

Uit je burn-out komen?

Minder stress ervaren?

Je veilig voelen bij jezelf en/of anderen?

Grenzen voelen en aangeven?

Over- of ondergevoeligheid bij aanraking?

Meer zelfvertrouwen ervaren?

Jezelf kunnen dragen in moeilijke of spannende tijden?

Omgaan met HSP, HB, ADD, DCD, PDD-NOS en ADHD?

Hulp bij PTSS, depressie en/of auto-immuunziekte of chronische ziekte?

Klachten na een operatieve ingreep of shockverwerking?

Meer (levens)energie ervaren?

Van overleven naar leven?

Vaak zijn we ons niet eens bewust van de gevolgen van een gebeurtenis (auto ongeluk, operatie, afwijzing, etc.) en daarmee de aanwezigheid van trauma in ons lichaam of het geheugen ervan in ons lichaamscellen, maar lopen we wel tegen lichamelijke klachten aan. We kijken samen naar jouw overlevingspatronen, ontstaan door trauma (geboorte -, overgeërfd -, ontwikkelings -, collectief trauma) en ik help je deze inzichtelijk te maken, te transformeren en/of los te laten. Samen met jou breng ik in kaart wat jij nodig hebt en door gebruik te maken van verschillende methodes, werk ik aan het natuurlijk zelfregulerende vermogen tot herstel en rijping van jouw centrale zenuwstelsel en hersenen.

Ik gun het jou om je meer bewust te zijn over het functioneren van jouw lichaam, dat jij steviger staat en meer regie en licht(heid) ervaart in en over jouw eigen leven.

 

 

“Mijn missie is meer lichaamsbewustwording en een gevoel van veiligheid te creëeren door het ervaren van de natuurlijke beweging van het lichaam.

Bewustwording schept vrede

Lichaamsbewustzijn

Door de jaren heen heb ik verschillende opleidingen (coaching, energiewerk, familie- en voorouderopstellingen, Wheel of Consent, MNRI-reflexintegratie, stressmanagement, Shamanisme) gevolgd in eerste instantie om meer bewust te worden van de werking van mijn eigen lichaam. Inmiddels ben ik dus ervaringsdeskundige. Hoe meer we belichaamd zijn, hoe meer we in het hier en nu aanwezig kunnen zijn i.p.v. te reageren vanuit ons onbewuste programmeringen, ontstaan in het verleden.

Pas als je je bewust bent van de natuurlijke beweging van jouw lichaam (energetisch en fysiek), kun je keuzes maken om het anders te doen. Zonder deze lichaamsbewustwording zal je vast blijven zitten in disfunctionele patronen. En hoe langer je hierin vastzit hoe meer je geblokkeerd raakt, zowel psychisch, energetisch, emotioneel en fysiek, wat kan resulteren in ziekte.

Ik werk met jou op al deze lagen, om jou weer de verbinding met je hele wezen te laten ervaren, eenheid in body, mind & soul.

 

Reflexintegratie, PTSS en trauma herstel

MNRI, de Masgutova Methode richt zich op het natuurlijk zelfregulerende vermogen tot herstel en rijping van het centrale zenuwstelsel. Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap en/of na de geboorte, of er is sprake van overgeërfd trauma, kunnen primaire reflexen niet goed ontwikkelen en tot volledige rijping komen en zal het lichaam reflexmatig reageren en worden er compensaties ontwikkeld om reflexen onder controle te krijgen.

De reflexen blijven geheel of gedeeltelijk actief en onbewust proberen we deze te onderdrukken, wat niet alleen hard werken voor ons lichaam is maar ook heel vermoeiend kan zijn. Dit kan leiden tot ontwikkelingsvertraging, gedragsuitdagingen, leermoeilijkheden, concentratieproblemen, (faal)angst, gevoelens van onbehagen, vermoeidheid, stress, onzekerheid en/of onveiligheid.

Je kunt gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie.

 

Reflexen kunnen ook op latere leeftijd door een ongeluk of traumatische ervaring opnieuw actief worden. Mensen ervaren bijvoorbeeld een plotseling gebrek aan concentratie, verminderd functioneren, alertheid, spanningen, geen grip meer op de situatie hebben, etc.

Het doel van MNRI® is om nog actieven reflexen (alsnog of opnieuw) te helpen integreren, dit natuurlijke integratieproces, wijst het lichaam de weg, herinnert het brein aan de bewegings- en reflexpatronen die in de genen liggen opgeslagen, herstelt en creëert hersenverbindingen. Hierdoor kunnen volgende stappen in de ontwikkeling gezet kunnen worden. Dit leidt tot minder stress, een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, efficiënter functioneren, een beter leervermogen en een optimaler gevoel van welbevinden.

Voor diverse uitdagingen heeft de Masgutova Methode protocollen ontdekt;

Tactile: om rust en veiligheid te ervaren in het lijf en te leren omgaan met aanraking
PTSS: bij Post Traumatische Stress Stoornissen of gewone stress
Archetypes: voor de volledige basis onder de reflexen

De magie en kracht van aanraking

Aanraken is een manier om verbinding te voelen, om even bewust te Zijn, jouw lichaamswijsheid te ervaren en om al spelend de grenzen in jezelf te ontmoeten. In ons dagelijks leven krijgt van al onze zintuigen ‘voelen’ en in dit geval aanraking de minste aandacht terwijl velen van ons het verlangen hebben om op de juiste manier aangeraakt te worden in de ontmoeting met de ander.

Aanraking met aandacht is helend en een manier om meer te leren over jouw lichaam, jouw grenzen en intimiteit. Intimiteit gaat over jouw relatie met jezelf. Het gaat over alle manieren waarop wij ons verbinden, met onze levensenergie, met ons eigen wijsheid, met onszelf, met onze emoties en met anderen. Ook gaat het over jouw unieke genetische ‘blueprint’, je fysieke, emotionele, spirituele relatie met jouw lichaam, je levenservaringen, je geloof, je aannames, culturele conditionering, je intieme relaties, media.

 

Al deze dingen samen hebben jouw relatie met jezelf gevormd en deze beïnvloeden jouw relatie met de wereld. Voor veel mensen zijn deze invloeden onbewust of weggestopt in de schaduw (zie het gemak en ongemak bij de meisjes op de foto). Door middel van aanraking, gebruik makend van het ‘Wheel of Consent’ ontwikkeld door Dr. Betty Martin zul jij meer helderheid en duidelijkheid in jouw patronen ervaren.

Healing – energetisch systemisch lichaamswerk

Trauma, op alle niveau’s (fysiek, energetisch, emotioneel) zet zich vast in ons lichaam, met als resultaat dat het de stroming van jouw levensenergie blokkeert, verstoort. Dit kan tot gevolg hebben dat jij je anders gaat bewegen, gedragen, voelen totdat je zover van jezelf, jouw essentie verwijdert bent dat je het gevoel krijgt niet meer vooruit te kunnen komen.

Bij een healing wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd en blokkades worden getransformeerd op verschillende bewustzijnslagen, zodat jouw levensenergie weer gaat stromen. Trauma kan ook overgeërfd zijn en kan jou verhoeden jouw essentie te leven, je blijft hangen in voorouderlijke patronen. Maar het kan jou ook bepaalde kwaliteiten hebben opgeleverd.

 

 

Je lichaam is het instrument waarmee je communiceert, beweegt en voelt. Je gedrag, gedachten en emoties hebben er een grote invloed op. De meeste van ons zijn gewend om meer naar het hoofd te luisteren dan naar lichaamssignalen. Een healing zou een eerste stap kunnen zijn naar een actieve deelname aan jouw bewustwordingsproces, een eerste stap jezelf weer te ont-moeten.

Meer vanuit je gevoel en in verbinding leven?

Meer rust

Je hebt meer inzicht in je overlevingspatronen, bent in staat deze te transformeren en je ervaart meer rust, veiligheid en ontspanning.

Afgestemd

Je ervaart meer verbinding met jezelf, je lichaamsbewustzijn en je kunt je beter afstemmen op jouw behoeftes en het communiceren ervan.

Zelfverzekerd

Je bent meer aanwezig in jouw leven, kunt beter je grenzen aangeven en ervaart letterlijk meer ademruimte.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb bij Manon de Happy Touch workshop  gedaan waarin zij gebruik maakte van het ‘Wheel of Consent’ en ik was vooral nieuwsgierig naar wat ik over mezelf zou ontdekken. Achteraf dacht ik dat het moeilijker of intiemer zou zijn. Ik ben mij bewuster geworden van “minder is meer” en hoe belangrijk aanraken is, hoeveel je eruit kan halen.

Vooral stellen zouden hier veel winst en bewustwording uit halen. Ook een aanrader voor mensen die grenzeloos zijn of juist heel begrensd en die de ontspanning kwijt zijn.

Kitty

Pedagogisch medewerker / Coach

Met reuma, een blaaskanker diagnose en overspannen ben ik bij Manon terecht gekomen. De eerste behandeling maakte al zoveel verschil. Voor het eerst voelde ik! O.a. hoe ontzettend moe ik was en wat voedingsmiddelen met me doen.

Na een serie behandelingen is er veel veranderd. Ik kan veel beter mijn grenzen en mijn behoeften aangeven. Ik ben beter in staat om liefde en genegenheid te tonen. Heel fijn is ook dat in de relatie met mijn partner de humor weer terug is. Mijn zelfreflectie en daarmee mijn zelfkennis is toegenomen. Ik kan beter bij mezelf blijven. Ik voel steeds beter wat me energie kost en waar ik energie van krijg.

En niet onbelangrijk: bij de laatste controle was mijn blaas helemaal schoon en ik mag mijn reuma medicatie gaan afbouwen.

Manon creëert een liefdevolle en veilige omgeving. En haar benadering is licht en met humor. Ik voel me bij haar gehoord, erkend en begrepen. Als ik een probleem heb en dat met haar bespreek, bekijkt ze dat met een helikopterblik en komt met een oplossing die voor alle partijen goed is. Dat vind ik zo knap. Haar adviezen zijn ook heel creatief en iedere keer blijkt dat het een heel goed advies was voor mij. Het traject bij Manon is voor mij als een spannende reis. Het brengt mij op mooie plekken in mijzelf.

 

Jitske

Boekhoudster

Meer afgestemming op jouw natuurlijke beweging?

In een gratis kennismakingsgesprek breng ik in kaart wat er bij jou speelt en wat jij nodig hebt. Tevens bepalen wij dan samen of er een klik is, omdat ik dit belangrijk vind als wij samen dit, soms kwetsbare avontuur aangaan. Openheid, veiligheid en vertrouwen staan hoog op mijn lijstje. Veel mensen vinden een eerste behandeling spannend, wat heel normaal is, daarom ligt mijn focus op jouw veiligheid en comfort en communiceer ik stap voor stap wat de bedoeling is.

Wil jij de regisseur zijn van jouw eigen leven? Meer vrede in jezelf ervaren?

Zet dan deze eerste stap voor jezelf of voor jouw kind en neem contact met mij op.

Veelgestelde vragen

Worden de kosten van de behandeling vergoed?

De kosten van de behandeling bij Mozadiek worden niet vergoed door het ziekenfonds. Soms willen werkgevers wel bijdragen in de kosten, omdat de begeleiding kan helpen terugkeer te bespoedigen of uitval kan voorkomen. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw werkgever.

Is er een wachtlijst?

Tot op heden niet. Ik kan je meestal wel binnen 2 weken inplannen.

Kan ik ook met andere klachten bij jou terecht?

Jazeker, door de verschillende opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb ben ik breed georiënteerd. Ook werk ik met methodes die breed inzetbaar zijn. Twijfel je of ben je op zoek naar meer (specifieke) informatie, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Mag ik mijn kleding aanhouden?

Ik behandel alleen gekleed.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt contant betalen (briefjes hoger dan €50, worden niet geaccepteerd) per tikkie of ter plaatse via telebankieren. Een factuur maak ik op verzoek.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Dat kan ik op voorhand niet zeggen, juist omdat we allemaal uniek zijn en een andere aanpak of aanvliegroute nodig hebben. In overleg met jou bepaal ik wat er nodig is in het moment. Ik heb een breed aanbod van methodes waar ik mee werk, die ik het liefst ook combineer met elkaar.

Behandel je ook kinderen?

Absoluut, zowel kinderen als volwassenen.

Dien ik specifieke kleding te dragen?

Het fijnst is een lange broek en een shirt met lange mouwen ook in de zomer (evt. apart meenemen). En het is fijn wanneer je zomers op blote voeten komt, dat je een paar sokken meeneemt.

Wil je meer vanuit je gevoel leven, meer afgestemd zijn op jezelf?

Volg je behoefte, je verlangen voor verandering en maak een afspraak.