Home » Blog » Bewustwording » Bewustwording en het maken van keuzes

Bewustwording en het maken van keuzes

door | 22 jun, 2020 | Bewustwording

Bewustwording is niet zo maar een kreet van deze tijd. Bewustwording is belangrijk voor iedereen. Het creëert de mogelijkheid tot het maken van keuzes, wat weer resulteert in meer ruimte voor jezelf, helderheid en een gevoel van vrijheid. En het helpt je zeker bij het aangeven van je grenzen.

Helemaal in deze veranderende tijden is het belangrijk dat je al meer gaat nadenken over wat goed is voor jou. Hoe wil jij jouw leven vorm geven? Wat voed jou? Waar word je blij van? Wat is jouw waarheid en durf je deze te leven? En als je nog groter kan en durft te denken, hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Verandering begint echt bij jezelf. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen als je zelf  blijft vasthouden aan datgene wat je kent en daarmee jouw onvrede in stand houd. Door de kracht van bewustwording te gebruiken kun je op een helende en constructieve manier vorm geven aan je eigen leven en daarmee ook aan het leven van de mensheid als geheel. Zo werkt het rimpeleffect.

Wat kun jij doen voor jezelf?

Maak twee lijstjes voor jezelf:

  • een blij-lijstje waarop je alleen datgene schrijft waar je energie van krijgt. Dit geeft je houvast en focus op het positieve. 
  • en een lijstje met punten van onvrede. Situaties, omstandigheden, klussen, familie en/of vrienden die jou leegzuigen. Op deze punten zit namelijk jouw groei. Als jij hier stap voor stap verandering in weet te brengen zal dit jouw gemoedsgesteldheid zeker ten goede komen. 

Vaak hebben we de oplossing voor verandering nog niet voor handen, maar belangrijk is dat je dan in ieder geval in kaart hebt waar jouw hart naar uitgaat en waar jouw knelpunten zitten. Je hebt het dan in jouw bewustzijn gebracht en kunt hierover bewustere keuzes maken. Dit kan al veel in beweging zetten in je lichaam, in je leven. Jouw knelpunten hebben bijna altijd een relatie met jouw lichamelijke ongemakken. Dus hoe meer lichaamsbewustzijn jij hebt en daarmee belichaamd aanwezig, des te makkelijker het voor je word om veranderingen aan te brengen.

 

Ik wens je vruchtbare veranderingen en mocht je hulp of ondersteuning nodig hebben bij de nieuwe stappen omdat het je alleen nog niet lukt, kijk dan eens bij het kopje lichaamswerk op mijn website of het je aanspreekt.

 

Warme groet,

Manon

Over Manon

Ik ben gefascineerd door de werking van het lichaam. Mijn verlangen is mensen meer te verbinden met de wijsheid van hun lichaam, een stevige fundering te creëren en zo in staat te kunnen zijn (nog) meer in vrijheid te leven.

Gerelateerde artikelen

De functie van ons immuunsysteem

De functie van ons immuunsysteem

Waarschijnlijk heb jij net als ik een sterk, gezond immuunsysteem altijd gekoppeld aan ziekte of eigenlijk de afwezigheid van ziekte. En dat is natuurlijk waar, maar laten we ook eens focussen op wat een gezond immuunsysteem voor ons kan betekenen. Wat brengt een gezond werkend immuunsysteem ons?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin